• Newsletter
  • Contacte

Galeria Barbié

Dilluns a divendres 10 – 14 h i 16:30 – 20 h. Dissabtes amb cita prèvia.

La galeria va ser fundada el 1971 per Manuel Barbié Gilabert, un col·leccionista nat que porta en actiu des del 1965. En els seus inicis, la galeria estava orientada a la pintura antiga, l’art espanyol del segle XIX i l’impressionisme. El patrimoni es va anar obrint a altres camps artístics; des de l’arqueologia, passant pel mobiliari, l’escultura, la ceràmica, fins arribar a l’univers contemporani. Entre la dècada dels 70 i 80, va ser pioner en col·leccionar obres d’artistes del Dau al Set abans del seu auge, així com en fer dialogar peces d’arqueologia amb art modern. També va saber compaginar grans noms del segle XX (Calder, Miró, Chillida o Fontana) amb la promoció d’artistes emergents, actualment consagrats.

Gràcies al treball del seu fill Manuel Barbié-Nogaret, a finals dels noranta es va apostar fermament per les Avantguardes històriques i es va aconseguir posicionar la galeria com un referent a nivell internacional. Va incorporar, igualment, la fotografia dadaista i surrealista de principis de segle XX.

A finals del 2011, la direcció de la galeria va passar a mans de la seva germana, Laura Barbié-Nogaret, junt amb el seu pare, Manuel Barbié Gilabert. Actualment, l’actual directora és Elisenda Barbié-Nogaret, assessorada i recolzada pels seus predecessors.

En aquests últims anys, els assoliments de la galeria s’han premiat considerant-la millor galeria de Barcelona (2005), d’Espanya (2006), a més de guardonar “Afinitats Selectives” com a millor exposició (2011).

Artistes
Jean Arp, Miquel Barceló, Marie Blanchard, Fernando Botero, Alexander Calder, Anthony Caro, Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, Robert Delaunay, Oscar Domínguez, Jean Dubuffet, Pablo Gargallo, Julio González, Albert Gleizes, Juan Gris, Béla Kádár, Henri  Laurens, Fernand Léger, André Lhôte, André Masson, Jean Metzinger, Manolo Millares, Joan Miró, Amedée Ozenfant, Antoni Tàpies, J. Torres-García, Georges Valmier, Geer Van Velde, Victor Vasarely.

Consell de Cent, 321
08007 Barcelona
Veure el mapa

info@galeriabarbie.com
www.galeriabarbie.com

T. +34 934874453

Fax. +34 93 487 65 20

Exposició