• Newsletter
  • Contacte

Edició 2017 Descarrega la memòria 2017

Barcelona Gallery Weekend 2017

La tercera edició del Barcelona Gallery Weekend (28 de setembre-1 d'octubre de 2017) ha comptat amb la participació de 23 galeries en el programa general, amb més de 80 artistes en total i amb 5 espais singulars per a les intervencions artístiques de la programació paral·lela Composicions (comissariada per Glòria Picazo i Alexandra Laudo) i D’esquena a la galeria (comissariada per Joana Hurtado Matheu).

Les galeries participants han ofert una nodrida agenda d'activitats als seus espais, com a trobades amb els artistes, visites guiades, xerrades, concerts, i esmorzars.

El BGW2017 ha col·laborat també amb Uterqüe i Ocaña per exposar als seus espais oberts al públic obres de Regina Giménez (representada per Ana Mas Projects) i Diane Guyot de Saint Michel (representada per Bombon projects) respectivament.

La Fundació ARCO ha renovat el seu compromís amb l'art patrocinant els ArcoGalleryWalk, unes visites gratuïtes als espais expositius realitzades per guies expertes del context artístic de la ciutat.

En aquesta tercera edició del BGW han col·laborat catorze entitats, oferint accés gratuït als professionals acreditats i algunes de les quals han obert les seves portes a visites privades.

Els col·laboradors d'aquesta edició han estat:
Arts Santa Mònica  /  CaixaForum  /  Centre d’Art Tecla Sala  /  Fundació Antoni Tàpies  /  Fundació Arranz-Bravo  /  Fundació Suñol  /  Fundació Foto Colectania  /  Fundació Joan Miró  /  La Virreina Centre de la Imatge  /  MACBA  /  Museu Nacional d’Art de Catalunya  /  Museu Picasso  /  Photogenic  /  Swab

Galeries participants

ADN Galeria  /  Àmbit Galeria d'Art  /  Ana Mas Projects  /  àngels barcelona  /  Bombon projects  /  Dada Objet Trouvé  /  etHALL  /  Galeria Balaguer  /  Galeria Carles Taché  /  Galeria Contrast  /  Galeria Estrany-de la Mota (homenatge)  /  Galeria Joan Prats  /  Galeria Marc Domènech  /  Galeria Senda  /  Galeria Trama  /  Mayoral  /  N2 Galeria  /  Nogueras Blanchard  /  ProjecteSD  /  RocioSantaCruz  /  Sala Dalmau  /  Tasneem Gallery  /  Tat Art Barcelona

Programació paral·lela

COMPOSICIONS:

Composicions és un programa d'intervencions produïdes especialment pel BGW en llocs insòlits, que complementen la programació d'exposicions a les galeries participants. Les comissàries de l'edició 2017 han estat Glòria Picazo i Alexandra Laudo.

Seguint la línia iniciada en anys anteriors, s'ha volgut donar a conèixer espais singulars de Barcelona i de L'Hospitalet de Llobregat. Enguany el programa porta el subtítol de Subsòls, perquè les quatre intervencions artístiques plantejades exploren espais subterranis urbans, tot proposant-nos una visió de la ciutat molt diferent de la que ens ofereixen els nostres trajectes habituals. La descoberta d’espais insòlits, anònims alguns, carregats d’històries personals i col•lectives d’altres, és un dels grans atractius d’aquest programa que acompanya les activitats del BGW. I sens dubte l’altre atractiu són les aportacions fetes pels quatre artistes seleccionats, els projectes dels quals ens permetran visitar aquests espais des d’una òptica diferent i ampliada, doncs ells són els primers que han passat per l’experiència de descobrir-los i reaccionar davant la seva excepcionalitat. Els quatre projectes esdevenen així les seves respostes artístiques a uns espais urbans, la història dels quals es revisitarà a partir de les seves mirades.

Llistat dels artistes participants i de les intervencions:


Patricia Dauder (representada per la galeria Projecte SD)
Ecos
Refugi 307, carrer Nou de la Rambla, 175, Barcelona

low
Foto: Roberto Ruiz


Lois Patiño (representat per la galeria RocioSantaCruz)
Fjar
Cascada Monumental, Parc de la Ciutadella, Barcelona

low
Foto: Roberto Ruiz


Martín Vitaliti (representat per la galeria etHall)
low
Gimnasio Club Deportivo Los Ángeles, carrer Salvadors, 16, L’Hospitalet de Llobregat

low
Foto: Roberto Ruiz


Pep Vidal (representat per la galeria ADN)
Waiting to be interrupted
Dipòsit de Retenció d’Aigües Pluvials Joan Miró, carrer Diputació, 7, Barcelona

low
Foto: Roberto RuizDE ESQUENA A LA GALERIA:

Per a aquesta tercera edició del BGW la comissària Joana Hurtado Mateu ha concebut el segon capítol de l'exposició D’esquena a la galeria, una mostra que gira al voltant de les col·leccions privades dels galeristes exposada en les antigues instal·lacions de l'escola d'art Massana, que aquest any ha canviat de seu i ha deixat tot un edifici buit i a l'espera de ser reutilitzat.

El subtítol de l'exposició és Sota sospita, i justament fa referència a l'espai de l'escola com un lloc on les obres encara no estan legitimades i l'autoria de les quals i valor estan encara sota sospita.

Amb la intenció d'ensenyar el costat més íntim de qui treballa de cara a la galeria, amb aquesta exposició s'ha volgut mostrar una selecció de tot allò «sospitós» que tenen a casa alguns galeristes del BGW. Restes i rastres de la vida diària conviuen amb antiguitats i obres d'art de manera indiferenciada, qüestionant els esquemes expositius de l'art mitjançant una solució expositiva que imita el mercat ambulant d'antiguitats.

Galeries participants: ADN Galeria, Ana Mas Projects, àngels barcelona, Bombon Projects, etHALL, Galeria Balaguer, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galería Senda, N2 Galeria, Nogueras Blanchard, Tasneem Gallery, Tat Art Barcelona.

low
Foto: Roberto Ruiz

Crèdits

Un projecte de:
Art Barcelona

Amb el suport de:
Ajuntament de Barcelona (ICUB)  /  Generalitat de Catalunya (ICEC)  /  Ajuntament de L'Hospitalet  /  Ministerio de Educación, Cultura y Deporte  /  Acción Cultural Española (AC/E)

Les següents entitats han col·laborat de diferents formes amb l'esdeveniment:
Abertis  /  Barcelona Global  /  BCN GIN  /  El Palace Hotel  /  Fundación ARCO  /  Fundació Banc Sabadell  /  Fundació Catalunya Cultura  /  Gramona  /  Hotels Derby Collection  /  Illy  /  La Vanguardia  /  L’Officiel  /  Moritz  /  Ocaña  /  RSD Engineering  /  Swab  /  Uterqüe  /  Vulcano  /  White Space

Diferents institucions, museus i fundacions han col·laborat cedint els seus espais, contribuint amb materials o posant a la disposició del BGW els seus serveis:
Ajuntament de Barcelona  /  Ajuntament de Barcelona – MUHBA i La Capella  /  Arts Santa Mònica  /  Fundació Foto Colectania  /  Fundació MACBA  /  Fundació Suñol

Amics del BGW2017:
Lionel Aeschlimann  /  Carlos Costa i Marisa del Rosario  /  Bartolomé Masoliver  /  Monapart  /  Ernesto Ventós Omedes

Programa d'Adquisicions BGW2017:
Blueproject Foundation  /  Cuatrecasas  /  Fundació Vila Casas

Agraïment especial a Àngels Ribé.

Amics

Durant les tres primeres edicions, el BGW va oferir el Programa d’Amics, dirigit a les persones que vulguessin donar suport econòmic a l’esdeveniment rebent a canvi una sèrie d’avantatges. Els Amics del BGW van participar en tots els actes socials, formant part del Programa Professional i rebent un exemplar de l’edició limitada realitzada expressament per un artista de renom.

Els artistes col•laboradors en les dues primeres edicions van ser Joan Fontcuberta (2015) i Ignasi Aballí (2016), i el 2017 hem comptat amb la generosa col•laboració de l'artista Àngels Ribé, guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2012.

Àngels Ribé, Ma Vie, 2017
Cortesia de l'artista / Ana Mas Projects

Amics del BGW 2017:

Lionel Aeschlimann | Carlos Costa i Marisa del Rosario | Bartolomé Masoliver | Monapart | Ernesto Ventós Omedes

Equip

Comitè executiu:
Àlex Nogueras  /  Ana Mas  /  Joan Anton Maragall  /  Quico Peinado  /  Vicky Cortina  /  Susanna Corchia

Oficina tècnica:
Susanna Corchia (directora)  /  Lidia González Alija (coordinadora)

Comissaris del programa paral·lel:
Glòria Picazo  /  Alexandra Laudo (Composiciones)
Joana Hurtado Matheu (D’esquena a la galeria)

Comitè de selecció de galeries:
Juanjo Lahuerta  /  Frederic Montornés  /  Imma Prieto